2006-09-19

First we take Manhattan, then we take Borås!

Fyra fantasiner sover de lyckligt utmattades sömn efter dagens äventyr: två entimmesföreläsningar i Borås för totalt 600 gymnasieelever!
Där stod vi, med bildspel, med hela vår historia utbredd framför dem, med tips och pepp och berättelsen om hur vi blev FANTASIN, hur 4 kan vara så mycket mer än 1+1+1+1.

Snabb lunch emellan, och vi kan meddela att bambamaten smakade som bambamat alltid har smakat. Tryggt och rejält.

Vi säger som gud: om det bara finns en troende i staden ska den inte förstöras. Eller hur var det nu? Nå: det räcker att det sitter EN lycklig själ och inspireras av det vi säger, för att man ska stå ut med pojkgängen på flankerna som rasslar med nycklar, pillar på varandras trasiga jeans (ja: har de blivit mer fysiska månne, pågarna, sedan vi var i den där åldern?) och gäspar menande.
Och de där lyckliga själarna fanns, visst gjorde de, det kom ju fram både tjejer och killar efteråt och ställde frågor, bläddrade i tidskriften, försökte tipsa oss om utbudet av bokhandlar i Borås...
Så vi är nöjda nöjda nöjda, och trötta.

Det där med sover förresten. Dagen är förvisso inte över än, särskilt inte för de två som leder skrivarkurs idag, särskilt inte för den som ska leda TVÅ skrivarkurser idag. Sorry.

Och det regnar över Göteborg, som det gråter i Fantasins hjärta. Landssorg, rent allmänt. Den fjärde fantasin, hon vid tangentbordet, överväger allvarligt att byta tillbaka till sin förra mobilsignal: Arbetets söner (om det var döttrar ändå!). I en ren protestaktion.

/elin

Inga kommentarer: