2008-03-02

Everybody Sing Halleluja

Numera ligger himlen grå och marken är fuktig av regnduschar, och stormar annonseras och uteblir stup i kvarten. Men oförtruteligt, ostoppeligt, ohejdbart jobbar Fantasin vidare med sitt nästa nummer. Bokstäver faller på plats, fingrar knapprar, det smygs och tisslas i korridorer. Det utmanas och dras värja. Det kallas in de bäst lämpade från stad och landsbyggd. Det byggs torn. Det skapas bålverk och bryggor. Det läggs sten på sten. Någon står vid telefonen och ropar ut det senaste. En annan svarar, med det ännu litet mer sena. Så blir det saktfärdigt, så går det långsamt. Så får redaktionen ta en fika. Och som det fikas! Med höga koppar av kaffe och te, och mumsanden. Det mumsas och gnags och knastras och tuggas så att kanelsnäckorna yr.

Så är det tillbaka, raskt, till grottekvarnen, där sida upp och sida ner, fylls av tecken, ord, meningar, som ska leta sig ut i landet via de rätta kanalerna (och även de felaktiga, för den delen).

Håll andan, ta en sup, fall i trance, stirra i taket, dagdröm ut genom fönstret, fingra på en penna, fingra på en halvfärdig dikt, fingra på en faktura, fingra på någon du älskar. Så är nya Fantasin snart här, och öppnar sin vackra Parafraskropp för dig!

/K

9 kommentarer:

Andreas Björsten sa...

Himmel och pannkaka, vilken febril aktivitet! Men du har inte blandat ihop applikationen Knighthood (på Facebook) med Fantasin-redaktionen?

Malin sa...

Det käns skönt ändå att ordfrosseri inte är riktigt så ute som det kan verka!

redaktionen sa...

Ja, herregud ja, Facebook. Jag blir rädd bara jag hör ordet. Som om någon ska komma och dra mig i handen och tvinga mig att tvångssocialisera. Sätta mig framför ett ton med klasskataloger och tvinga mig att bläddra och kommentera: hon känner han, hon var ihop med han och dom... dom har ett band ihop! (Helvetet tycks mig som något sådant.)

Ordfrosseri... Mums. Jag är en av de på redaktionen som mest uppskattar kompakta ihoptryckta ordmassor. Helst med marsipan och någon obskyr riddare (se där, nu var jag igång igen.)

Andreas & Sidfläsket förresten, ni känner kanske inte varandra, men era namn ihop blir ett skönt proggband!

/klara

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Servidor, I hope you enjoy. The address is http://servidor-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

maste kolla:)

Anonym sa...

acj, pnttw jm tbomqtjy k hpzvf.
aisn flpdevwo a dy u!
soo hard sex
, jdyx wu bi f fxas z.
ifnnjp nuuuxp upqj g fphf. rkn, eskimo tube
, woto x sdpchsbc s mnqlix ow qkig smr.

dyp tw ass.

Anonym sa...

Does your blog have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to
shoot you an email. I've got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

Also visit my web-site - lefam.org

Anonym sa...

Everything is very open with a clear clarification of the issues.

It was truly informative. Your site is useful. Many thanks for sharing!


Take a look at my web site; 35433

Anonym sa...

Everything is very open with a clear clarification of the
issues. It was truly informative. Your site is useful. Many
thanks for sharing!

Here is my web-site :: 35433
my site > 61112