2008-02-17

Varför vara uppdaterad när man kan vara seg och långsam?

Fantasin slår härmed ett slag för den långsamma rapporteringen. Nyhetsbevakningen som sker veckor i efterhand, korrespondensen som färdas över hav. Varför? Jo, för att den sekundsnabba rapporteringen ändå bara passerar, men gamla nyheter dör aldrig. Dessutom slipper en massa bloggare bränna ut sig i narcissistiska fyrverkerier stup i kvarten.

Så, med den inledningen, vill redaktionen egentligen berätta så här måttligt och lagom i efterhand om de framgångar en av våra skribenter haft i en annan och konkurrerande kulturtidskrift. Klara Bengtssons recension av Maja Lundgrends bok "Myggor och tigrar" (i anrika tidskriften Ord & bild) har lyfts fram både av DN och GP.

I DN den 30 januari kallar Eva Adlofsson den "en helt briljant analys" och i GP dagen efter fläskar man på med rubriken "MISSA INTE KLARA BENGTSSONS ANALYS!" i en blänkare där man berättar att man visserligen redan recenserat Ord & Bilds temanummer "Ryska hjärtan" men att man då inte nämnde "en mycket läsvärd analys". Blänkaren mynnar ut i:

"Det är Klara Bengtsson som läst Lundgren, och läser gör hon också i sin text på ett så öppet och övertygande vis att hennes analys av Lundgrens roman får en fenomenal styrka. Alla som läst, och alla som ännu inte läst, Myggor och tigrar rekommenderas att omedelbart införskaffa detta Ord & Bild-nummer."

Så, Fantasin fortsätter att skrytblogga. Stora gester behövs en mulen vinterdag.

1 kommentar:

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra